5.12.07

1791 - 5 DESEMBRE - 2007

EL 5 DE DESEMBRE JOHANNES CHRYSOSTOMUS WOLFGANG GOTTLIEB MOZART
De tots aquells qui, gaudint les harmonies d’aquest gran músic, s’han sentit perduts en dolces emocions o bé han admirat l’inexhaurible riquesa de les seves idees i el poder amb què dominava sens dubte l’abast del seu extens art, -de tots els coneixedors i amics de la música, doncs, qui no s’alegraria de recollir alguns trets de la vida remarcable d’aquest geni precoç, original i de primera magnitud ? (...)
La seva carrera fou tan breu com brillant. Tenia gairebé trenta-sis anys quan va morir. Però en aquest curt lapse de temps, es va fer un nom que no es marcirà, sinó que esdevindrà un temple dedicat a Euterpe : i sovint es trobaran encara ànimes sensibles emocionades per la dolçor, la riquesa i la bellesa de les seves harmonies, per consagrar a la seva memòria un elogi entusiasta i ple de gratitud.
(De la primera ressenya biogràfica documentada sobre Mozart: SCHLICHTEGROLL, Friedrich von: Nekrolog auf das Jahr 1791. Gotha: J. Perthes, 1793)
Avui, 5 de desembre del 2007. 216 anys després del traspàs de W.A. Mozart. Com sempre, amb renovat agraïment.

2 Comments:

At 3:42 a. m., Blogger adam brown said...

hello, i emailed you but got an error. anyway here's the reg cleaner i uses, this shit is good, don't stay without protection!

 
At 9:44 a. m., Blogger barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

 

Publicar un comentario

<< Home