1.9.08

L'ESTÀTUA DE MOZART

Coberta de merda de colom, l'estàtua de Mozart, a la plaça salzburguesa que du el seu nom, no deixa de fer una immensa botifarra de pagès a la Residència i a la catedral, cap on sembla mirar, impertèrrita, l´escultura decimonònica. El Cafè Demel permet una aturada reflexiva, en el context d´una ciutat odiada pel compositor, esdevingut reclam turístic en forma d´objectes digeribles uns (vull dir que es poden menjar tot i la dubtosa manufactura) i d'altres directament execrables com a mostra d'un kitsch espantós, res a veure amb el bon gust que segueix impregnant, perennement, la música del fill predilecte de la ciutat austríaca. Tot un detall que alguns segueixen voler passar, lamentablement, per alt. "O statua gentilissima..."

3 Comments:

At 2:12 p. m., Anonymous Anónimo said...

Oh estàtua de Mozart als peus de la qual, el dia 27 de gener, els admiradors de Mozart, moltes vegades, havien dipositat unes flors.

LLavors, no recordem estigues tan cagada pels coloms, serà cosa de fa uns pocs anys que les aus l'han pres com estada i mirador de la plaça.

Sempre Mozart. Mariangels

 
At 2:02 p. m., Anonymous Anónimo said...

Ja he possat el teu enllaç al meu blog.

Quan deia copiar volia dir citant la font i enllaçant.

Gràcies.

Jordi
http://maconeria.blogspot.com/2008/09/feminisme-i-maoneria-marie-deraismes.html

 
At 12:29 p. m., Anonymous Anónimo said...

Hi ha tantes coses per fer i desfer que els qui poden (i haurien) no fan ni desfan!!
Personalment no em molesta en absolut que l'estatua del nostre Mozart a Salzburg estigui més o menys bruta, o que els reclams turístics en forma de qualsevol cosa, comestibles o no, siguin de molt malt gust. Em dol molt més que, per exemple, ara per accedir al primer pis de la Domgasse nº 5 a Viena ho hagis de fer, per nassos, amb ascensor.
Per als qui com jo ens mou una passió gairebé malaltissa cap a Mozart, acudir-hi ens és un consol per l'ànima: "La felicitat subsisteix únicament en la imaginació".

Perdoneu-me la llibertat de convidar-vos a:
http://theophilus-pirol.blogspot.com

Una abraçada.
pirol

 

Publicar un comentario

<< Home